Снимка МРРБСлужебните министър взе отношение по темата за поредните протести в България.Обмисляме

...
Снимка МРРБСлужебните министър взе отношение по темата за поредните протести в България.Обмисляме
Коментари Харесай

Министър Комитова: Протестът на работниците от Автомагистрали-Черно море трябва да е насочен към Петя Аврамова

Снимка Министерство на регионалното развитие

Служебните министър взе отношение по тематиката за следващите митинги в България.

Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките на служащите от " Автомагистрали-Черно море " АД. Това заяви пред публицисти в Народното събрание служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отговор на въпрос за продължаващите митинги поради неизплатени заплати на чиновниците на компанията.

По-рано през днешния ден те блокираха пътния възел на Автомагистрала " Хемус " край с. Белокопитово и пътя Русе-Разград поради неизплатени, съгласно тях, към 37 млн. лева за осъществен ремонт на автомагистрала " Тракия ".

Министър Комитова: За АПИ са планувани 382 млн. лв. за пътни поправки, само че са предоставени поръчки за 1,5 милиарда лв.

Министър Комитова съобщи, че митингът би трябвало да бъде ориентиран към предходния районен министър Петя Аврамова и към някогашния началник на " Автомагистрали " АД Стоян Беличев, защото той е сключил финансово негарантиран контракт с компанията реализатор " Автомагистрали-Черно море ".

" Цената на тази услуга е към 65 и се желаят още 36 млн. лева, които не са разплатени ", уточни министърът.

Тя разяснява, че, от едната страна, стоят шефовете на " Автомагистрали-Черно море " АД, а от другата - подписът на господин Беличев ". Още когато се подписва, господин Беличев е наясно, че договорът е негарантиран финансово, обясни Комитова и добави, че ще насочи митингът първо към него.

Министър Комитова разяснява още, че през 2020 година предходните ръководещи са знаели, че договорът не е гарантиран финансово, и по тази причина от МФ изискват да се провиснал 90 млн. лева целево за ремонт на Автомагистрала " Тракия ".

По думите ѝ, тогава министър Петя Аврамова е помогнала да се провиснал тези пари, като се е очаквало ремонтът на " това парче от " Тракия " да стартира на 15 септември 2020 година, с цел да не тревожим българските жители на път за морето ". " Това не се случва. До края на годината от тези 90 млн. лева, 30 млн. лева се похарчват за " Тракия ", другите 60 млн. лева отиват по други планове, което е жестоко нарушаване на Закона за бюджета ", сподели още районният министър.

Тя разяснява, че, от едната страна, стоят шефовете на " Автомагистрали-Черно море " АД, а от другата - подписът на господин Беличев ". Още когато се подписва, господин Беличев е наясно, че договорът е негарантиран финансово, обясни Комитова и добави, че ще насочи митингът първо към него.

Министър Комитова разяснява още, че през 2020 година предходните ръководещи са знаели, че договорът не е гарантиран финансово, и по тази причина от МФ изискват да се провиснал 90 млн. лева целево за ремонт на Автомагистрала " Тракия ". По думите й, тогава министър Петя Аврамова е помогнала да се провиснал тези пари, като се е очаквало ремонтът на " това парче от " Тракия " да стартира на 15 септември 2020 година, с цел да не тревожим българските жители на път за морето ". " Това не се случва. До края на годината от тези 90 млн. лева, 30 млн. лева се похарчват за " Тракия ", другите 60 млн. лева отиват по други планове, което е жестоко нарушаване на Закона за бюджета ", сподели още районният министър, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР